Dierenweetjes2017-05-03T12:14:43+02:00

Weetjes

Handige tips en weetjes over uw huisdier.

Leve de gezondheid van je kat! Welke vaccins zijn essentieel?

Niet enkel wij ondergaan verschillende vaccinatiekuren doorheen ons leven, ook onze katten kunnen hier niet aan ontkomen. Waarom is dit zo belangrijk? Vaccins bieden de nodige bescherming door de aanmaak van antistoffen. Hierdoor heeft je kat meer garantie op een goede gezondheid en een immuunsysteem om U tegen te zeggen. Deze vaccins zijn absoluut aan te raden van zodra je een kitten of volwassen kat in huis neemt.

Vetbollen in de maak… Met deze stappen tover je jezelf om tot kok!

Tijdens koude wintermaanden hebben vogels het hard te verduren. Enerzijds is er in deze periode minder lekkers te vinden. Anderzijds slaat de verbranding van vogels op hol door de koude temperaturen. Wist je dat ze tijdens hun slaap soms 10 procent van hun lichaamsgewicht verbranden? Voor ons klinkt dat misschien als muziek in de oren, maar vogels kunnen hun calorietjes gebruiken! We stellen ons vandaag aan de kookpot en flansen verschillende vetbollen ineen.

Snik! Mijn hond heeft verlatingsangst, wat nu?

Snik! Mijn hond heeft verlatingsangst, wat nu? Bang om alleen te zijn, het overkomt niet enkel mensen, ook honden kunnen heimwee of verlatingsangst ervaren. Verschillende oorzaken kunnen hiervoor ten gronde liggen, al kan het ook simpelweg ontstaan door frequent van thuis te werken. Wat de afgelopen periode weldegelijk het geval was voor velen. Zowel voor je viervoeter als voor jou is het geen fijn gevoel om weten dat er eentje de hoeken van de kamer oploopt bij je thuis, vandaar dat we enkele symptomen en helpende tips op een rijtje zetten.

Aha.. Dit betekenen de slaaphoudingen van mijn kat!

“Heb je Simba al zien liggen?”, een kattenbaasje herkent zichzelf vast wel in deze uitspraak. Katten hebben nood aan veel slaap en nemen hiervoor allerhande poses en houdingen aan. Maar wat betekenen die houdingen exact? Alles heeft te maken met hoe veilig of onveilig je viervoeter zich voelt. De hoeveelheid slaap die ze nodig hebben, dat is dan weer een genetisch bepaalde factor. Katten zijn namelijk jaagdieren, en jagen vergt tonnen energie. Dat verbaast je vast niet als je het muizenkerkhof aan je voordeur ziet liggen.

Zzz… Waarom houden sommige dieren een winterslaap of winterrust?

Zodra de dagen korter worden en de zon zich overdag sneller verstopt, voelen we dat de winter is aangebroken. En niet enkel wij merken dit op! Tal van dieren voeren vanaf het prille winterbegin een heuse zoektocht naar iets om te eten en een plekje om zichzelf warm te houden. Voor de één lukt dat al wat beter dan voor de ander, waardoor sommigen liever in standby-modus over gaan. Met andere woorden: een winterslaap of winterrust houden.

Go to Top